Jouw!

2014

9 OKTOBER 2014

De Ronald McDonald Rally werd op donderdag 9 oktober voor de vierde keer gereden. Dit jaar een vanaf een bijzondere startlocatie: het TT circuit in Assen. In de vroege ochtend verzamelden deelnemers, sponsoren en vrijwilligers zich in de Skybox van één van de drie hoofdsponsoren Firezone om te beginnen met een stevig ontbijt. Met het doorbrekende ochtendzonnetje als decor was de toon gezet voor een heerlijke rallydag. De rally werd gereden in 2 verschillende klassen (club- en sportklasse).

Verslag van de dag

Drieënzestig prachtige klassiekers op een circuit staan natuurlijk garant voor een uniek plaatje. Maar voordat de auto’s er echt vandoor gingen was het de beurt aan taxateur en vriend van het Ronald McDonald Huis Cees Lubbers. In zijn vuurrode Furori opende hij de Ronald McDonald Rally. Cees bezit zelf deze funcar en heeft hiermee een serieuze missie. De kick van het racen dient als medicijn voor als het leven tegenzit. Furori maakt zich sterk voor zieke kinderen en wil hen met deze raceauto een grandioze ervaring bieden.

Een mooie verbinding omdat Ronald McDonald Huis Zwolle zich ook inzet voor zieke kinderen. Zij bieden ouders een plek om tot rust te komen en in de buurt te zijn van hun zieke kind.

Lees hier het hele verslag

Nog maar net begonnen werden de deelnemers verrast door  de JOUW-test op het mini-circuit in Assen. Door de test waren de motoren en de deelnemers mooi warm gedraaid om daarna de route te vervolgen door het oosten van Drenthe. De route, die uitgezet wordt door experts, was ook dit jaar weer de moeite waard. Tegen de tijd dat de eerste auto’s ‘dorst’ kregen, stond ook voor de chauffeurs en hun navigators een heerlijke lunch klaar. Een lunch in een bijzonder passende setting: een pompstation van hoofdsponsor Firezone. Stern Partyservice uit Zwolle verzorgde   de lunch en reisde met liefde af naar Emmen om de catering te verzorgen.

In de middag vervolgde de route zich verder richting het oosten om al slingerend naar het zuiden te pitstoppen bij McDonald’s Hardenberg. Na een hartelijk ontvangst, een verfrissend drankje en een Big Mac zakten de rallyrijders af richting het mooie Zwolle, om zich op te maken voor een geweldige finish. Alle 63 equipes finishten dit jaar door de garage van hoofdsponsor Pouw Automotive. Een bijzonder gezicht. De deelnemers vervolgden na deze finish hun weg naar het Deltion College voor het avondprogramma.

Aangekomen bij hoofdsponsor Deltion College werden alle equipes warm onthaald met een glas bubbels en een hapje. Hart van Nederland en Piet Paulusma waren meegereisd voor ‘Piets weer’ en voor de deur van het Deltion College werd de laatste hand gelegd aan de opnamen. Na het ‘Oant moan’ was het tijd voor het diner in het prachtig aangeklede auditorium van de campus. De keukenbrigade, bestaande uit docenten en studenten van de Hotelschool, toverde een heerlijk driegangendiner op tafel. Tussen de gangen door was er tijd voor een prachtig verhaal van neonatoloog en bestuurslid van het Ronald McDonald Huis Zwolle, dr. Richard van Lingen.

Op beeldende en ontroerende wijze vertelde hij over de noodzaak van het Ronald McDonald Huis Zwolle.

Na het hoofdgerecht was er één brandende vraag voor de organisatie en de deelnemers van de Ronald McDonald Rally: de eindopbrengst van de dag. Hoofdsponsoren Firezone, Pouw Automotive en Deltion College overhandigden samen met de rally-organisatie de cheque aan Lianne Booijink, manager Ronald McDonald Huis Zwolle en bestuursleden Richard van Lingen en Sjoerd-Jan Feenstra. Op de cheque stond het bedrag van maar liefst 37.000 euro. Een bijna verdubbelde opbrengt in vergelijking met vorig jaar. Een opbrengst waar je stil van wordt.

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk was het tijd voor de prijsuitreiking.

  • De eerste prijs voor de sportklasse ging naar Peter van Eijk en Sjerp Bouwma.
  • De eerste prijs van de clubklasse ging dit jaar naar Edward Rosendaal en Arjen van Dalfsen.
  • De eerste prijs voor de dames ging naar Elly Raamsteeboers en Ellis Fleer.
  • Jan Ernst van Driel en Anneke Reuvers stonden stil en gingen er dan ook vandoor met de pechprijs.
  • De JOUW® test is gewonnen door: Tourklasse – #40 –
    Peter de Jong / Linda Streur. Sportklasse – #65 –
    Hugo Meulenberg / Jasper Brouwers.

De meer dan geslaagde dag werd afgesloten met een toetje  van Talamini. Op naar het eerste lustrum op donderdag 15 oktober 2015!

Klassement

SPORTKLASSE

# PNT. STARTNR. BESTUURDER / NAVIGATOR AUTO TEAMNAAM
1 59 60 Peter van der Eijk Sjerp Bouma Ford Musatng uit 1965 Eiklook
2 95 64 Ben Vermeer Peter Spruit Mercedes Benz 350 SL uit 1971 Firezone3
3 142 54 Cees Lubbers Cor Verbrugge Morgan Plus4 Super Sport uit 1963 CL Classics Racing B.V.

TOERKLASSE

# PNT. STARTNR. BESTUURDER / NAVIGATOR AUTO TEAMNAAM
1 63 36 Edward Rosendaal Arjen van Dalfsen Mercedes Benz W123 220D uit 1976 Venture Group
2 81 10 Jurian Meijntjes Marius Nijland Volkwagen Kever 1200 de Luxe uit 1963 Jut en Jul
3 89 13 Roel Schurink Laurens Gräper Mercedes Benz 230 SL uit 1966 Ferroli Team

Nieuws

17 juni 2020

Ronald McDonald Droogrit 2020

Jouw rallyskills bijspijkeren als voorbereiding op het echte werk?

9 oktober 2019

AND FINISH

De Ronald McDonald Rally werd voor de negende keer gereden en dit jaar was er een mooie route uitgezet door Overijssel en Drenthe …

27 september 2019

Startlijsten online!

Deelnemers! Al klaar voor donderdag? Bekijk hieronder de startlijsten.

 

23-september-2019

LAATSTE RALLY-INFO DONDERDAG 3 OKTOBER 2019

Nog precies 2 weken te gaan, voordat we starten met de 9e editie van de Ronald McDonald Rally! In dit bericht vindt u de laatste informatie, zodat u goed voorbereid aan de start kunt verschijnen.!

26 augustus 2019

Reglement 2019 live

Het reglement voor de Ronald McDonald Rally 2019 staat klaar. Bekijk het reglement hier!

Rally Edities

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Sponsoren

DEZE RALLY WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: