Jouw!

2015

15 OKTOBER 2015

Het eerste lustrum is een feit! Op donderdag 15 oktober werd de 5e Ronald McDonald Rally gereden. Een bijzondere start vanaf vliegbasis Leeuwarden en een recordaantal deelnemende equipes kenmerken deze editie. Nieuwsgierig? Bekijk de verslagen en foto’s.

VERSLAG VAN DE DAG

De Ronald McDonald Rally werd op donderdag 15 oktober voor de vijfde keer gereden. Dit jaar met een bijzondere start vanaf vliegbasis Leeuwarden. In de vroege ochtend verzamelden de prachtige rallyauto’s zich voor het startsein van Commandant Traas van vliegbasis Leeuwarden. Tevens hét startsein voor een fantastische en feestelijke lustrumeditie. De rally werd gereden in 2 verschillende klassen (club- en sportklasse). Dit jaar een Ronald McDonald Rally met achtentachtig deelnemers, een recordaantal en dan ook een volle editie. Dit gegeven én de schitterende entourage van mooi vliegmaterieel op de militaire vliegbasis leverde een uniek plaatje op.

Lees hier het hele verslag

De eerste auto die pijlsnel van start ging was een bijzondere. Speciaal voor deze lustrumeditie werd het allerlaatste plekje geveild via BVA Auctions met een topopbrengst van € 1.751,00. En dat laatste plekje was er dan ook eentje naast niemand minder dan autocoureur Tom Coronel. Een geweldige ervaring. Vol enthousiasme en met veel zin begonnen vervolgens de andere equipes aan een route richting het noorden. De route wordt ieder jaar met precisie uitgezet door experts. Het bleek een mooie maar pittige tocht volgens oud-formule1 coureur en ere-gast Gijs van Lennep die ook aan de rally mee deed. Na een route door de landerijen en over piepkleine soms gladde zandweggetjes was de koffie en stempelpost eind van de ochtend in Dokkum op het industrieterrein bij Bouwgroep Dijkstra Daisma.

Na de stop zette de route zich voort richting het Friese plaatsje Harkema waar bij voetbalvereniging ‘De Harkemase Boys’ een uitgebreide lunch klaar stond verzorgt door Stern Partyservice uit Zwolle. Voor het zo ver was werden de deelnemers op de proef gesteld met het wisselen van een band tijdens de JOUW/POUW test. Met zwarte handen en goede trek kon iedereen vervolgens genieten van heerlijke luxe broodjes en verse smoothies.

In de middag vervolgde de route zich door Friesland en Drenthe waar tussendoor ook de auto’s konden worden bijgetankt bij sponsor Firezone. Vol energie gingen de auto’s en rijders weer verder om al slingerend in Meppel te pitstoppen bij McDonald’s. Na hartelijk ontvangst, een verfrissend drankje en een lekkere snack zakten de rallyrijders af richting Zwolle om zich op te maken voor een natte maar mooie finish en een warm onthaal.

Aangekomen bij hoofdsponsor Deltion College werden alle equipes welkom geheten met een feestelijk glas prosecco en een hapje. Hart van Nederland en Piet Paulusma waren ook dit jaar meegereisd voor ‘Piets weer’. Prachtig gedekte tafels en snelle mooie auto’s van POUW in het auditorium van de campus waren het rallydecor voor de laatste opnames van de dag. De keukenbrigade bestaande uit docenten en studenten van de Hotelschool toverde een heerlijk driegangendiner op tafel. Tussen de gangen door was het woord voor Kinderfonds directeur Marja van Bijsterveldt die met enthousiasme de deelnemers en sponsoren dankte voor hun inzet voor Ronald McDonald Huis Zwolle. Een ziek kindje kan nou eenmaal niet zonder zijn of haar ouders. En door de deelname aan evenementen zoals deze rally kan het Ronald McDonald Huis Zwolle een thuis zijn voor ouders waarvan hun kindje is opgenomen in Isala.

Na het hoofdgerecht was het tijd voor de prijsuitreiking door medeorganisator Evert Leideman en ere-gast Gijs van Lennep. De eerste prijs voor sportklasse ging dit jaar naar de jonge deelnemers Dorina van Delft en Daan Brouwers. De eerste prijs van de clubklasse was voor René en Martijn Zwezerijn. De dames Bärbel Brouwer en Maureen Sorée gingen er vandoor met de eerste prijs voor de dames. 

Tot slot was er nog één brandende vraag voor de organisatie en de deelnemers van de Ronald McDonald Rally: de eindopbrengst van de dag. Sponsoren Peter Groen van Firezone, Gijs van de Ridder van Pouw Automotive en Marc Otto van Deltion College overhandigden vol trots de cheque aan Lianne Booijink, manager Ronald McDonald Huis Zwolle. Op de cheque stond het bedrag van maar liefst 50.000 euro. Een absoluut recordbedrag!

Klassement

SPORTKLASSE

# PNT. STARTNR. BESTUURDER / NAVIGATOR AUTO TEAMNAAM
1 34 16 Daan Brouwers Dorina van Delft Escort RS 2000 Brouwers/Van Delft
2 63 6 Peter van der Eijk Sjerp Bouma Ford Mustang Convertible Quercus
3 69 11 Rene van der Borch tot Verwolde Jaap Jongman Porsche 911 Profin

TOERKLASSE

# PNT. STARTNR. BESTUURDER / NAVIGATOR AUTO TEAMNAAM
1 30 41 René Zwezerijn Martijn Zwezerijn Alfa Romeo Spider 2600 Roadster PIT Team
2 30 50 Jeroen Imming Robert Bruinenberg Volkswagen Kever Team Herbie
3 30 49 Philip Feberwee Marnix van Daal + Eduard de Bruijn Volkswagen T1 De Bully's

Nieuws

17 juni 2020

Ronald McDonald Droogrit 2020

Jouw rallyskills bijspijkeren als voorbereiding op het echte werk?

9 oktober 2019

AND FINISH

De Ronald McDonald Rally werd voor de negende keer gereden en dit jaar was er een mooie route uitgezet door Overijssel en Drenthe …

27 september 2019

Startlijsten online!

Deelnemers! Al klaar voor donderdag? Bekijk hieronder de startlijsten.

 

23-september-2019

LAATSTE RALLY-INFO DONDERDAG 3 OKTOBER 2019

Nog precies 2 weken te gaan, voordat we starten met de 9e editie van de Ronald McDonald Rally! In dit bericht vindt u de laatste informatie, zodat u goed voorbereid aan de start kunt verschijnen.!

26 augustus 2019

Reglement 2019 live

Het reglement voor de Ronald McDonald Rally 2019 staat klaar. Bekijk het reglement hier!

Rally Edities

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Sponsoren

DEZE RALLY WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: