Jouw!

2016

13 oktober 2016

Het zit er alweer op voor dit jaar! Op donderdag 13 oktober werd door René de Heer in hartje Zwolle het startsein gegeven voor de 6e Ronald McDonald Rally. Benieuwd naar het verloop van de rally, de grote winnaars en het opgehaalde bedrag?
Lees hieronder het verslag en bekijk snel de mooie foto’s!

Verslag van de dag

De 6e editie zit erop en wat was het een heerlijke rally! 75 equipes stonden brullend klaar voor de start in het hart van Zwolle, waar race donderdagochtend 13 oktober werd gestart door wethouder René de Heer. De prachtige route leidde de deelnemers van de sport- en tourklasse door drie provincies, maar het mooist van de hele dag vond ’s avonds plaats in het Deltion College. Daar kreeg het Ronald McDonald Huis Zwolle een cheque overhandigd met het geweldige bedrag van € 40.000,-

 

Lees het hele verslag

De dag begon vroeg, op een bijzondere locatie: de Grote Kerk in Zwolle. Daar stond voor alle deelnemers een ontbijtje klaar van McDonalds. De goodiebags werden uitgedeeld en gewapend met loep en liniaal begonnen de deelnemers aan de voorbereidingen. Duidelijk zichtbaar nam de spanning toe en na het welkomstwoord van de organisatie was het om 09.30 u dan eindelijk zover; de eerste equipe werd ‘weggevlagd’ door wethouder René de Heer en zijn iPad. Let the rally begin!

Na enkele minuten arriveerden de eerste wagens al bij POUW Automotive voor de JOUW®test. Dit maal geen test op een uitgezet en geasfalteerd parcours, maar een virtuele race in een simulator verzorgd door Ruben van SimTwente. Er werd gelachen, geschreeuwd, (af en toe) gevloekt, maar met name genoten. En na het (on)succesvol uitrijden van de twee rondes, werd het tijd weer in de fysieke wagen te klimmen en de rally voort te zetten. Op naar het tweede TC bij restaurant Aan ’t Wiede in Wanneperveen!

De ochtendetappe eindigde bij De Schaapskooi in Havelte, Drenthe. De tweede provincie van deze dag. De inspannende ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch, verzorgd door Stern, waardoor de deelnemers weer op kracht en temperatuur konden komen. Vol goede moed en weer helemaal opgeladen begonnen alle deelnemers aan de middagetappe. De route vervolgde zich door Vledder en Eensveen, naar de twee pitstops en TC’s bij de McDonalds in Steenwijk en Geertien in Muggenbeet. En na een korte rit door de derde provincie, Flevoland, ging het laatste deel van de rally via Kampen terug naar Zwolle.

Na een lange, koude, pittige maar vooral prachtige rit finishte alle deelnemers bij het Deltion College in Zwolle. Daar konden de deelnemers genieten van het diner, terwijl Piet Paulusma en zijn cameraploeg opnames aan het maken waren voor het weerbericht. Eenmaal opgewarmd en verzadigd, werden de oren aandachtig gespitst voor het verhaal van Jort. Hij vertelde dapper zijn verhaal over zijn ziekte en wat het Ronald McDonald Huis tijdens die periode voor hem en zijn familie heeft betekent. Een heel mooi voorbeeld van waar wij ons met z’n allen ieder jaar weer voor inzetten! Maar Jort heeft niet alleen zijn verhaal verteld, hij heeft ook van het moment gebruik gemaakt om – onder aanmoediging van alle deelnemers – een grote wens in vervulling te laten gaan: breakdancen op een podium. En wat heeft hij ervan genoten!

De spanning nam ondertussen weer toe en iedereen zat op het puntje van de stoel, want het moment van de prijsuitreiking was aangebroken. De eerste prijs voor sportklasse ging dit jaar naar Peter van der Eijk en Sjerp Bouma, met hun Ford Mustang uit 1965. De eerste prijs van de tourklasse was voor makelaarsduo Daniel Kroese en Remco Tempert, met hun uit 1973. De ‘Power Vrouwen’ Lydia Brouwers, Dies Visser, Deynice vd Bosch en Ineke de Boer gingen er vandoor met de prijs voor het beste damesequipe. De Pechprijs ging naar de mannen van de Wegenwachteend, simpelweg omdat er geen echte pechgevallen waren. 

Alle prijzen werden dankbaar in ontvangst genomen en het grote moment van die avond was aangebroken: de bekendmaking van het opgehaalde bedrag. Vol trots overhandigde de organisatie een cheque van maar liefst € 40.000,- 
aan het Ronald McDonald Huis Zwolle. Wat een geweldig bedrag wederom en een perfecte afsluiting van de rally!

Klassement

Sportklasse

# PNT. STARTNR. BESTUURDER / NAVIGATOR AUTO TEAMNAAM
1 124 61 Peter van der Eijk
Sjerp Bouma
Ford Mustang Quercus
2 171 71 Hugo Meulenberg
Daan Brouwers
Alfa Romeo Giulia Pieter Poetsdoek
3 182 68 Peter Dutman
Jaap Jongman
Alfa Romeo Giulia PP RallyControl

Tourklasse

# PNT. STARTNR. BESTUURDER / NAVIGATOR AUTO TEAMNAAM
1 31 Daniel Kroese
Remco Tempert
Peugeot 304 Cabrio KroeseTempert Bedrijfsmakelaars
2 60 18 Jeroen Imming
Robert Bruinenberg
Volkswagen Kever 1200 Team Herbie 2.0
3 120 22 Paul Schouwenaar
Arjan Estié
Porsche 911 T PANAM17

OVERIGE WINNAARS

Winnaars beste damesequipe: De ‘Power Vrouwen’ Lydia Brouwers,

Dies Visser, Deynice vd Bosch en Ineke de Boer / equipe #19 / Citroen ID19

Winnaars JOUW® test: Jonathan Schagen en Marius Nijland / equipe #64 / Datsun

Download het klassement

Uitleg routeboeken

Uiteraard zijn er verschillende rijders die precies willen weten welke letter ze waar hebben gemist. De uitleg van de routeboeken kunt u hier downloaden.

Uitleg routeboeken 2016

Foto's

© stichting Ronald McDonald Rally. Fotografie: Niels Breider, Wim & Heidi te Riet

 

Bekijk alle foto's hier

Nieuws

25 september 2017

BIJZONDER REGLEMENT 2017

Het Ronald McDonald Bijzonder reglement staat nu live!

29 september 2017

WE ZITTEN VOL!

En dat was nummer 80! We zitten vol! 80 prachtige equipes hebben zich ingeschreven voor weer een fantastische oktoberdag.  

10 oktober 2017

Klaar voor de start?

Bekijk alvast tegen wie u het opneemt in de huidige deelnemerslijst. Daarnaast kunt u het ‘Bijzonder Reglement’ lezen voor de laatste info. Lees dit reglement goed door voordat u donderdag aan de rally begint. Woensdagavond 11 oktober zal de definitieve startlijst met alle starttijden online staan.

23 augustus 2018

Reglement 2018 live

Het reglement voor de Ronald McDonald Rally 2018 staat klaar. Bekijk het hier!

08-10-2018

LAATSTE RALLY-INFO. TOT DONDERDAG!

We zijn aan het aftellen: de 8e Ronald McDonald Rally vindt plaats op aanstaande donderdag 11 oktober!

Rally Edities

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Sponsoren

DEZE RALLY WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: