Jouw!

2017

12 oktober 2017

Daar gingen we! Om 09.01 uur scherp werd door Bert van den Dool het startsein gegeven voor de Ronald McDonald Rally. Naast het stadion van PEC Zwolle stonden alle bolides opgesteld om van start te gaan, een fantastisch plaatje! Alles over de dag zelf, de winnaars en het opgehaalde bedrag lees je hieronder. Bekijk ook direct de eerste foto’s, veel kijkplezier!

Verslag van de dag

Dit jaar hadden we het genoegen met maarliefst 84 equipes! Wat een aantal! Fantastisch om te zien dat we elk jaar nog samen mogen groeien met elkaar. Naast het stadion van PEC Zwolle stonden alle bolides klaar om het zowel in de sportklasse als de clubklasse tegen elkaar op te nemen. De Overijsselse route, dit jaar voor het eerst uitgezet door Jaap Jongman, leidde ons door de mooiste stukjes van onze provincie. De bolides finishten bij Deltion College, waarna we tijdens een heerlijk diner, kennismaakten met de winnaars. Toppunt van de dag: het Ronald McDonald Huis Zwolle kreeg een cheque overhandigd met het geweldige bedrag van € 45.000,-

Lees het hele verslag

Ronald McDonald Rally 2017: Dít doen wij met elkaar!

Al in de vroege morgen verschenen 84 ronkende klassieke auto’s bij het PEC Zwolle stadion om deel te nemen aan de zevende editie van de Ronald McDonald Rally. Een prachtig gezicht om zoveel mooie auto’s achter elkaar op gesteld te zien. De dag startte met een heerlijk ontbijt met verse croissants en McMuffins verzorgt op locatie door McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle bij het stadion van PEC Zwolle. Tijd om, onder het genot van een lekker kopje koffie, de loep en liniaal er bij te pakken en te starten met de nodige voorbereidingen. De sfeer zat er direct al lekker in. Om exact 09.01 uur werd de eerste deelnemer ‘weggevlagd’. Deze keer door de PEC spelers Ryan Thomas en Mustafa Saymak: een mooi begin van een uitdagende rallydag.

Uitdagend was het zeker. Dit jaar een prachtige route door het mooie Overijssel met de als eerste stempelpost en een kopje koffie met cake in de ‘Forest Lodge’ in Heino waarna de route verder ging richting Wijhe en Olst. De route vervolgde richting Deventer waar bij POUW Automotive een heerlijke Aziatische lunch van Stern klaarstond. Heerlijke gerechtjes met liefde en aandacht bereidt. Vol frisse energie begon op een enkele uitvaller iedereen aan de middagetappe. Een route richting Nijverdal, volgens de deelnemers een pittig stuk, waar bij zij uiteindelijk uitkwamen bij de JOUW®test. Ditmaal een pittige test voor zowel de club- als de sportklasse. Niet in tegengestelde richting rijden en toch de kortste route weten te rijden is lastig wanneer de route als puzzel is afgebeeld! Na de test vervolgde de route richting pitstop McDonald’s Nijverdal waarbij iedere equipe op weg daar naartoe gelaserd werd en een exacte tijd moest rijden. Dat bleek in de praktijk niet zo heel erg gemakkelijk te zijn. Na een lekkere McSnack ging de route verder naar de Lemelerberg om vervolgens via het Ronald McDonald Huis te finishen bij het Deltion College in Zwolle. Daar konden de deelnemers genieten van een borrel, terwijl Piet Paulusma en zijn cameraploeg opnames aan het maken waren voor het weerbericht.  Na een gezellige borrel en sterke rallyverhalen werden de deelnemers naar binnen geroepen voor het diner. Ook dit jaar werd er gekookt door een grote keukenbrigade van het Deltion College. Voor het diner werd er gekookt met overheerlijke producten van de Zwolse Stadslanderijen.

De spanning nam ondertussen toe en iedereen zat op het puntje van de stoel, want het moment van de prijsuitreiking was aangebroken. De eerste prijs voor sportklasse ging dit jaar naar Peter Dutman en Rutger Kwant. Zij gingen er overigens ook vandoor met de JOUW®test. De eerste prijs van de tourklasse was voor Maartje Heij en Edwin Neppelenbroek. Monique Boerman en Thea van Gelderen gingen er vandoor met de prijs voor het beste damesequipe. De Pechprijs was voor Mark en Bas Roescher. Alle prijzen werden dankbaar in ontvangst genomen en het grote moment van die avond was aangebroken: de bekendmaking van het opgehaalde bedrag. Vol trots overhandigden sponsoren Pouw Automotive, Firezone en het Deltion College de cheque van maar liefst € 45.000,- aan Lianne Booijink. In één woord een topopbrengst. Veel dankbaarheid gaat vanuit de organisatie uit naar de deelnemers, vrijwilligers en sponsoren. Dít doen wij met elkaar!

 

Klassement

Sportklasse

# PNT. STARTNR. BESTUURDER / NAVIGATOR AUTO TEAMNAAM
1 79 11 Peter Dutman
Rutger Kwant
Alfa Romeo 1750 GTV N.n.b.
2 180 9 René van der Borch tot Verwolde
Frank Sorée
Alfa Romeo Guilia Sprint N.n.b.
3 257 13 Joost Gombert
Frank ten Bokum
Porsche 911 N.n.b.

Clubklasse

# PNT. STARTNR. BESTUURDER / NAVIGATOR AUTO TEAMNAAM
1 120 42 Edwin Neppelerbroek
Maartje Heij
Volvo P 1800 s N.n.b.
2 124 120 Jack Bijlholt
Esther Hulsman
Volvo Amazone N.n.b.
3 124 120 Peter Groen
Jeroen Groen
Porsche 911 N.n.b.

Overige Winnaars

Winnaars beste damesequipe
Monique Boerman en Thea van Gelderen / equipe #51 / Mercedes 350sl 

 

Winnaars JOUW® test
Peter Dutman en Rutger Kwant / equipe #11 / Alfa Romeo 1750 GTV

Download het klassement

Uitleg routeboeken

Uiteraard zijn er verschillende rijders die precies willen weten welke letter ze waar hebben gemist. De uitleg van de routeboeken volgt begint volgende week.

Uitleg routeboeken 2017

Foto's

© stichting Ronald McDonald Rally. Fotografie: Casper Heij, Wim & Heidi te Riet

 

Bekijk alle foto's hier

Nieuws

9 oktober 2019

AND FINISH

De Ronald McDonald Rally werd voor de negende keer gereden en dit jaar was er een mooie route uitgezet door Overijssel en Drenthe …

27 september 2019

Startlijsten online!

Deelnemers! Al klaar voor donderdag? Bekijk hieronder de startlijsten.

 

23-september-2019

LAATSTE RALLY-INFO DONDERDAG 3 OKTOBER 2019

Nog precies 2 weken te gaan, voordat we starten met de 9e editie van de Ronald McDonald Rally! In dit bericht vindt u de laatste informatie, zodat u goed voorbereid aan de start kunt verschijnen.!

26 augustus 2019

Reglement 2019 live

Het reglement voor de Ronald McDonald Rally 2019 staat klaar. Bekijk het reglement hier!

23-01-2019

Inschrijvingen zijn geopend!

Donderdag 3 oktober starten we met de 9e editie van de Ronald McDonald Rally! Ook meedoen aan deze prachtige rally? Vanaf nu is de inschrijving geopend! Schrijf u daarom snel in om verzekerd te zijn van een startnummer

Rally Edities

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Sponsoren

DEZE RALLY WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: