Jouw!

AND FINISH!

Een geslaagde negende editie van de Ronald McDonald Rally

Meer dan trots!

Meer dan trots op deze geslaagde negende editie van de Ronald McDonald Rally. In het clubhuis van voetbalclub SVI in Zwolle serveerde McDonald’s Zwolle op locatie knapperige croissantjes, verse sapjes, yoghurt en McMuffins voor alle deelnemers en crew van de Ronald McDonald Rally. Want een goede dag begint met een fijn ontbijt en… deze morgen ook een druppeltje regen en een prachtige regenboog. Na het ontbijt klonk om exact 9.01 uur het startschot van de negende rally door wethouder René de Heer samen met presentator en rally-fan Bert van den Dool. Aan de start verschenen maar liefst 81 klassieke auto’s in de tour- en sportklasse en dat was ook dit jaar weer een grandioos gezicht. 

Lees meer

De Ronald McDonald Rally werd voor de negende keer gereden en dit jaar was er een mooie route uitgezet door Overijssel en Drenthe. De route ging dit jaar via de koffiestop en de JOUW® test op de Tibbe in Staphort door naar een herfstlunch verzorgt door Stern bij POUW in Meppel. Na de lunch vertrok iedereen richting Hoogeveen om via een ommetje weer terug naar het Deltion College te gaan voor de borrel, het diner en de prijsuitreiking. Tijdens het diner werd de opbrengt van de dag bekend gemaakt voor Ronald McDonald Huis Zwolle. Op de cheque stond dit jaar een bedrag van maar liefst €40.000,-. Een waanzinnig bedrag dat bij elkaar is gebracht door de deelnemers en (hoofd)sponsoren. Geheel onverwachts kwam de activiteiten- en carnavalscommissie van SVI ook nog een cheque langs brengen.

Evert Leideman, bestuurslid van het Huis en organisator van de rally is meer dan tevreden en kijkt terug op een mooie dag: “Ik ben ontzettend trots op deze topdag en het bedrag wat is opgebracht. Met de opbrengst van deze cheque kunnen wij heel veel ouders helpen om dicht bij hun zieke kindje te logeren. Ook ben ik blij met het geweldige nieuws dat onze hoofdsponsors bekend hebben gemaakt dat zij zich de komende drie jaar blijven verbinden aan de Ronald McDonald Rally. Wat een gaaf bericht. Zonder hulp van de vele bedrijven die ons steunen redden we het niet om dit grote evenement voor het goede doel te organiseren.” 

De Ronald McDonald Rally draait natuurlijk niet alleen om de cheque-opbrengst voor het Ronald McDonald Huis. Ook onder de deelnemers was er strijd om de eerste plaats en de eeuwige roem. De eerste prijs, een klok aangeboden door juwelier Veenemans, voor sportklasse ging dit jaar wederom van Rutger Kwant en Peter Dutman. De eerste prijs van de tourklasse was voor Roel Schurink en Jeroen Troost. 

De hoofdsponsoren Pouw Automotive, Texaco en het Deltion College overhandigden de cheque van €40.000,- aan Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle. Booijink kijkt terug op een pracht van een dag: “Wat heb ik genoten de deelnemers en de sfeer. Erg bijzonder vond ik dat er oud-gasten kwamen vertellen wat het Ronald McDonald Huis voor hen persoonlijk heeft betekent toen hun tweeling veel te vroeg werd geboren en in Isala was opgenomen. Zeer ontroerend én je weet direct weer waarom je dit doet met elkaar. Ik ben erg ontzettend dankbaar met de hulp van onze ondernemende regio, alle vrijwilligers en deelnemers. Zonder hen kan Ronald McDonald Huis Zwolle niet bestaan.”

Klassement

Sportklasse

# PNT. STARTNR. BESTUURDER / NAVIGATOR AUTO TEAMNAAM
1 36 9 Peter Dutman
Rutger Kwant
Alfa Romeo 1750 GTV Dutman/Kwant
2 216 10 Ellis Fleer
Rene Nijboer
Porsche 911 E Karmann Coupe TwinSpark Nijboer
3 278 6 Frank Sorée
Maartje Heij
MINI Van JOUW® team

Tourklasse

# PNT. STARTNR. BESTUURDER / NAVIGATOR AUTO TEAMNAAM
1 120 49 Roel Schurink
Jeroen Troost
Mercedes 230 SL Schurink/Troost
2 120 52 Wout Jansen of Holleboom
Remco Harink
Alfa Romeo Giulia Super 1300 Rally De Vette Hen
3 131 27 Carl Withaar
Marcel Klein Gause Ei
BMW i8 Upmeyer

Winnaars JOUW® prijs

Peter van der Eijk & Sjerp Bouma

Bekijk het gehele klassement

Foto's

© stichting Ronald McDonald Rally. Fotografie: Niels Breider & Erwin Vijfhuizen 

 

Bekijk alle foto's hier

Nieuws

9 oktober 2019

AND FINISH

De Ronald McDonald Rally werd voor de negende keer gereden en dit jaar was er een mooie route uitgezet door Overijssel en Drenthe …

27 september 2019

Startlijsten online!

Deelnemers! Al klaar voor donderdag? Bekijk hieronder de startlijsten.

 

23-september-2019

LAATSTE RALLY-INFO DONDERDAG 3 OKTOBER 2019

Nog precies 2 weken te gaan, voordat we starten met de 9e editie van de Ronald McDonald Rally! In dit bericht vindt u de laatste informatie, zodat u goed voorbereid aan de start kunt verschijnen.!

26 augustus 2019

Reglement 2019 live

Het reglement voor de Ronald McDonald Rally 2019 staat klaar. Bekijk het reglement hier!

23-01-2019

Inschrijvingen zijn geopend!

Donderdag 3 oktober starten we met de 9e editie van de Ronald McDonald Rally! Ook meedoen aan deze prachtige rally? Vanaf nu is de inschrijving geopend! Schrijf u daarom snel in om verzekerd te zijn van een startnummer

Rally Edities

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Sponsoren

DEZE RALLY WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: